Wednesday, April 15, 2009

Rise of The Tyrant...


Rise of The Tyrant is Arch Enemy's new album...
For those of you who didn't know, Arch Enemy is a Sweden-based melodic death metal or maybe trash metal...
They're known for their melodic guitar riffs...
Their guitarists are the famous Amott brothers...
But something about the title and the cover of this new album seems fishy to me...
Try click on the photo and analyse it....

11 comments:

kema azeman said...

typical lah. geng black sabbath n stuff. kan? huhu

aRiff said...

i dunno sgt bout black sabbath...but Arch Enemy n Black Sabbath belongs to different genre...totally different...Kalau xcaye, try dengar...haha

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

what wiff tthe photo?

i could not get ur point

aRiff said...

there's an eye in a triangle...symbolising Dajjal...or antichrist...the album title is also rise of the tyrant...

traveller said...

Salam akhi.

Mungkin terkeluar topik.

Inilah akhir zaman.
Lihat apa yang berlaku pada muda mudi islam di malaysia. Lihat diri kita sendiri. Sebagai seorang rijal; syabab; fityah. Muslimah pula. Di manakah al-haya'?

Lihat semangat rijal Palestin.
Para sahabat yang taat.
Pada salafus soleh yang tekun.
Para pejuang islam yang berani.
Para sahabiah yang menjadi penenang jiwa yang melahirkan para jundullah.

Jika diajak berperang, sudah bersediakah kita, para rijal?

Astaghfirullah hal azeem.

wallahua'lam
Sekadar muhasabah untuk dikongsi dengan sahabat di Malaysia.

Tasbih kifarah...

aRiff said...

thanx, traveller........u r rite...truly rite...

As said...

ariff
korang dah tgk eh DVD yang as bg tuh..

erm btw, kalau kamu explain kat entry lg menarik kan..sebab not all of the readers cud read what is behind the image ;)

thus u wud spread the word of coz ;)

As said...

ariff
korang dah tgk eh DVD yang as bg tuh..

erm btw, kalau kamu explain kat entry lg menarik kan..sebab not all of the readers cud read what is behind the image ;)

thus u wud spread the word of coz ;)

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

apa email ko?

aRiff said...

to As: blum tgk lg...in fact terlupe nak amek from Master J...:(...maybe next sem ah...btw, ni tga lpak kat umah auntie...internet slow sgt...xdpt nak update blog etc...akan lpak kat cni for the whole practical time...11 weeks...huhu...

to Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali: my email is sums_101@yahoo.com and also saif.ariff@gmail.com

pamie said...

giler bapak simbol antichrist..tgk documentary the arrival..sgt la shocking..huuu